DSS Palilula traži isključenje Sande Rašković Ivić

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije Palilula predložio je disciplinskoj komisiji te stranke da isključi Sandu Rašković zbog kršenja Statuta DSS-a.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

16:05

Default images
Foto: Tanjug

U saopštenju se navodi da je predlog o izricanju disciplinske mere Sandi Rašković donet na sastanku Opštinskog odbora stranke 30. jula, kao i da se Raškovićevoj zamera da je u "javnosti u više navrata iznosila stavove suprotne politici stranke".

"Iznosila je u javnosti lični stav da DSS treba da napusti vlast u gradu Beogradu, iako ne postoji nijedna odluka bilo kog organa DSS o napuštanju gradske vlasti", navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, isključenje Rašković Ivić iz stranke predloženo je i zbog toga što je ona javno iznosila stavove da je u Srebrenici počinjen genocid, suprotno programskim opredeljenjima DSS.

"Iznela je u javnosti i stav da DSS snosi objektivnu odgovornost za paljenje američke ambasade", pored ostalog se navodi u predlogu za isključenje Raškovićeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: