"Hrast krišom posečen da građani ne bi reagovali"

Povodom vesti da je viševekovni hrast u istorijskom kompleksu Savinac posečen tokom prethodne noći, stranka Zeleni Srbije osudila je "taj rušilački čin".

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2015.

11:10

Default images

"Zeleni Srbije" u saopštenju navode da "sam način na koji je hrast posečen, tokom noći, da se ne bi dala prilika građanima da reaguju dovoljno govori o demokratičnosti i sposobnostima ove vlasti".

"Sramno je da vlast u Srbiji ne želi ili ne ume da rešava neslaganje sa građanima i lokalnim zajednicama na civilizovan način već šalje drvoseče pod okriljem noći. Dosledna rušilačka politika ove vlade se potvrdila još jednom. Iako je postojao niz dobrih rešenja koje bi zadovoljile i građane i državu, ova vlast izabrala je da hrast iseče suprotno mišljenju stručnjaka, ekologa i, što je navažnije – građana koji su ovaj hrast čuvali preko 600 godina", dodaje se u saopštenju.

"Zeleni Srbije" najavljuju i da će kao "odgovor na neodgovornu, nestručnu, nedemokratsku i neekološku vlast,zajedno sa građanima posaiti 600 hrastova".

"Hrast će u pamćenju svih nas biti spomenik ekološke borbe i simbol za neodgovornost. Hrast će biti simbol svih građana i građanki Srbije kojima je uskraćeno pravo na odluku u kakvoj sredini žele da žive, simbol ekoloških, kulturnih i socijalnih prava koje se u državi u kojoj još uvek nije izgrađena vladavina prava prečesto guraju u stranu. Hrast će biti simbol svega lošeg u Srbiji, a sigurni smo da će građani to prepoznati i kazniti na sledećim izborima", zaključuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: