"Razumem odnos Srbije sa Rusijom, ali..."

Beograd -- Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izrazio je razumevanje prema tradicionalno dobrim odnosima koje Srbija ima sa Rusijom.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ipak, on je ukazao da Srbija mora da preduzme određene napore da uskladi svoje spoljnopolitičke stavove sa stavovima EU.

"Srbija ima posebne ekonomske i kulturne odnose sa Rusijom", kazao je Mekalister koji smatra da će 'Srbija imati ključnu ulogu u uspostavljanju dobrih odnosa između EU i Srbije".

Mekalister je u razgovoru sa novinarima u oragnizaciji lista "Danas" u Beogradu, podsetio da se Srbija nije složila sa restriktivnim merama prema Rusiji, koje su usvojile države članice EU i naglasio da Srbija mora da preduzme određene napore da uskladi svoje spoljnopolitičke stavove sa EU.

Istovremeno je konstatovao da je Beograd poželeo dobrodošlicu osbama koje nisu dobrodošle u EU, te naveo da Srbija organizuje vojne vežbe sa ruskom vojskom, što, kako je rekao, nije dobar signal.

Mekalister je, dalje, ocenio da Srbija kao predsedavajuća OEBS-u može pomoći u rešavanju mnogih problema i podržao je njene napore u tom cilju.

On je istakao plodnu saradnju Srbije sa NATO i ohrabrio našu zemlju da produbi odnose sa tim savezom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu