Stefanović: Napad na Vučića - pokušaj ubistva

Beograd -- Ministar Nebojša Stefanović najoštrije je osudio napad na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima ocenjujući da je reč o "pokušaju ubistva".

Izvor: Beta
Podeli

"Svakako je jasno da BiH nije ispunila ni minumum onoga što je bila dužna da ostvari za bezbednost premijera Srbije", rekao je Stefanović za televiziju Pink.

On je naveo da će Srbija uputiti najštriji protest BiH zbog skandaloznog čina i gađanja kamenicama delegacije Srbije u Potočarima i da očekuje da će se premijer uskoro obratiti građanima.

Premijer Aleksandar Vučić danas je prilikom napuštanja Memorijalnog centra u Potočarima izviždan, a zatim je iz mase gađan kamenjem i flašama vode.Mediji prenose da je pogođen kamenom u glavu.

Premijer je u Potočarima odao počast žrtvama masakra u Srebrenici, koji se dogodio na današnji dan 1995. godine.

Pošto je ostavio cveće na spomen ploči, Vučić je sa svojom pratnjom krenuo ka vozilu, kada je masa počela da viče "Alahu akbar!" (Bog je veliki) i da bacaju kamenice i flaše vode u njegovom pravcu. Okružen telohraniteljima, premijer je otišao trčeći, dok su organizatori, preko ozvučenju apelovali na mir.

Stefanović je naveo da policija Federacije Bosne i Hercegovine nije preduzela ništa i da se mogu videti "policajci koji nepomično stoje" kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Ja sam razočaran onim što je BiH dozvolila.... Ja gledam snimke na kojima premijer biva kamenovan, a policija stoji sa strane i ne radi ništa. Ovo ne samo da nije profesionalno, ovo je izuzetno usmeravano", ocenio je Stefanović, navodeći da je bilo propusta i da nije postojao ni "spoljni prsten" obezbeđenja, već da su ljudi skoro "rukom mogli da dotaknu premijera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu