Osuđujemo zločin u Srebrenici, gnušamo se učesnika

Beograd -- Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin koji se pre 20 godina dogodio u Srebrenici i gnuša se onih koji su u njemu učestvovali, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug
Podeli

U pismu javnosti, pred polazak u Srebrenicu, premijer Srbije Aleksandar Vučić je naveo da ne postoje reči kojima neko može da izrazi žal i tugu za nastradalima, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima vlade.

"Moja ruka je pružena, i ostaće takva, bez ikakve politike i bez obzira na eventualnu kaznu, ili nagradu", poručio je Vučić.

"Dvadeset godina je prošlo od stravičnog zločina koji se dogodio u Srebrenici. Ne postoje reči kojima bilo ko može da izrazi žal i tugu za nastradalima, kao i bes i ogorčenje prema onima koji su taj monstruozni zločin počinili. Srbija, jasno i nedvosmisleno, osuđuje taj užasni zločin, gnuša se onih koji su u njemu učestvovali i nastaviće da ih privodi pravdi", naveo je Vučić.

On je istakao da je njegova odluka da kao predsednik Vlade Srbije ode u Srebrenicu "mnogo više od politike i mnogo više od bilo kakvih političkih igara, i od stavova, pritisaka, i onih da dođem, i onih da ne dođem".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, nešto posle 10 h, stigao je u Memorijalni centar u Potočarima, blizu Srebrenice.

"Moja obaveza je da se poklonim žrtvama, to je čin kojim se određujemo prema budućnosti. A ta - naša zajednička budućnost, nikako ne može da bude žrtvovana zbog bilo čije, lične, ili nacionalne sebičnosti. Toga ne sme da bude među toliikim grobovima", pporučio je Vučić.

On je istakao da ovde samo odjekuje prosto pitanje - "šta da uradimo da nam se ne ponovi?"

Premijer je istakao da mi želimo, da Vlada Srbije želi, da živimo sa Bošnjacima, da zajedno radimo i da počnemo da verujemo jedni drugima.

"Želim, u ime Srbije, dakle, svima nama, i to najiskrenije, budućnost, i mislim da je to, danas i najviše što možemo da učinimo za svu nesrećnu prošlost. Moja ruka je pružena, i ostaće takva, bez ikakve poltike i bez obzira na eventualnu kaznu, ili nagradu", poručio je Vučić.

On je rekao da je to njegova dužnost i sveta obaveza i pred onima koji su stradali, i pred onima koji dolaze, da, umesto njih žive.

"I jednima neka je večna slava, a drugima, večni mir. Sve manje od toga, bila bi uvreda i svim našim žrtvama“", navodi se u pismu premijera Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 214 idi na stranu