"U Siriju slao fotografije odsečene glave"

Francuski tužilac Fransoa Molin saopštio je da teroristički napad na fabriku gasa u Francuskoj nosi obeležja ekstremističke grupe Islamska država.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

22:03

Default images
foto: Beta/AP

Optuženi za napad Jasin Salhi (35) poslao je dve fotografije obezglavljenog tela svog poslodavca jednom poznaniku u Siriji, rekao je Molin.

Na jednoj fotografiji on drži odsečenu glavu, dok je na drugoj glava ubijenog stavljena na telo, preneo je AP.

Molin je rekao da je prijatelj optuženog Sebastijan Žun nagovestio da bi ID mogla da distribuira fotografije kao deo svoje jezive propagande na regrutovanju radikalizovanih zapadnjaka.

Tužilac je saopštio, pošto je istekao inicijalni pritvor od 96 sati, da će Salhiju pritvor biti produžen dok traje istraga po optužbama za terorizam, naveo je Rojters.

Salihi je optužen da je odsekao glavu svom poslodavcu, a zatim otišao u fabriku gasa nedaleko od Liona, gde je kamionom za dostavu pokušao da se zakuca u kanister za gas sa ciljem da izazove eksploziju.

Policija je kasnije pronašla glavu žrtve, 54-godišnjeg menadžera transportne firme za koju se osumnjičeni radio, kako visi na kapiji fabrike američke firme "Er Produkts", okružena dvema zastavama sa natpisima koji se odnose na islam.

Molin je rekao da istraga u četiri dana od hapšenja Salhija, posebno dokazi o kontaktu sa islamskim ekstremistom u Siriji, idu u prilog optužbama da je reč o terorizmu, a ne samo, kako je Salhi naveo, pokušaju ubistva izazvanog ličnim problemima koje je imao sa svojim šefom i suprugom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: