Akcija "Vinetu" - po srpskom kriminalcu

U akciji "Vinetu" uhapšeni su i srpski državljani koji su bili visoko pozionirani u strukturi organizovane kriminalne grupe, izjavio je Mirko Radisavljević.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

17:01

Default images
Foto: Policija Španije

Prema rečima tužioca za organizovani kriminal, koliki je značaj njihovog delovanja govori i podatak da je akcija po jednom od njih i dobila naziv "Vinetu".

"Ovo je još jedna uspešna akcije u kojoj su aktivno učestvovali srpski nadležni organi - TOK i SBPOK sa kolegama iz Španije, Portugala, Hrvatske, Crne Gore, Nemačke i Velike Britanije", rekao je Radisavljević.

Španska policija zaplenila je 3,5 tona kokaina i 9,3 miliona evra i razbila međunarodnu grupu krijumčara droge, među kojima ima i Srba, saopšteno je ranije u toku dana u Madridu.

U akciji pripremanoj dve godine uhapšeno je 69 lica. Od toga 15 je uhapšeno u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, 26 u Španiji, a 28 u Portugalu.

Kako je saopšteno, sedište grupe je bilo u Madridu, a za uvoz droge pomorskim putem iz Latinske Amerike bili su zaduženi Srbi, "bivši pripadnici vojske".

Među onima koji su uhapšeni u Madridu jeste i vođa kartela, koji je u javnosti bio poznat kao fudbalski menadžer i čovek koji živi u luksuzu, a u njegovoj madridskoj vili je pronađeno 773.000 evra u gotovini.

Madrid i Valensija su bili baze i "odskočna daska" za drogu, bivši vojnici iz Srbije su bili zaduženi za pomorske kanale krijumčarenja droge, dok se u Lisabonu, Madridu i Vigu prao novac i plaćalo proizvođačima narkotika u Južnoj Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: