Nema novog veštačenja, završne reči 20. jula

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je predlog odbrane optuženih lekara klinike "Decedra" da naloži novo medicinsko veštačenje uzroka smrti Jelice Radović (19).

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

22:16

Default images

Ona je je preminula od sepse nakon operacije čukljeva na toj klinici 2006. godine, a sud je zakazao završne reči za 20. jul.

Prema stavu suda nalazi i mišljenja četvoro lekara specijalista, koji su ranije obavili veštačenje i dva puta ga pred sudom obrazložili je sasvim dovoljno, pogotovo što je od smrti devojske prošlo skoro devet godina.

Ti veštaci smatraju da je Radovićeva preminula zbog lekarskog nemara i nekonstatovanja sepse.

Ovo je ponovljeno suđenje optuženim lekarima pošto je prvu osuđujuću presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Optuženi za nesavesno lečenje pacijanta su direktorka klinike Svetlana Sremčević, doktor Slavko Tomić, Olivera Jeremić i Miodrag Stojanović.

Završne reči tužilaštva i odbrane zakazane su za 20. jul, nakon čega će biti izrečena nova prvostepena presuda, na koju će stranke takođe imati pravo žalbe Apelacionom sudu.

Jelica Radović je umrla 9. septembra 2006. godine. Ona je operisana 5. septembra iste godine na klinici Decedra, a njeni roditelji su narednog dana primetili da joj je loše.

Jelica je 8. septembra prebačena u Ginekološko-akušersku kliniku i posle u Urgentni centar, gde su lekari utvrdili da ima sepsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: