"Savremena pošta i u najmanjem mestu u Srbiji"

Direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić otvorio je renoviranu poštu u Lozoviku kod Velike Plane i poručio da će i najmanje mesto u Srbiji imati savremenu poštu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.06.2015.

16:33

Default images
Foto: Beta

Pošta Srbije nastoji da i u najmanjem mestu ima savremenu poštu, sa brzim i kvalitetnim servisima u prijatnim poslovnim ambijentima, saopštila je Pošta.

"U sledećoj godini planiramo da obnovimo oko 20 odsto od 1.500 pošta širom Srbije, a prioritet će biti pošte u manjim mestima, kako bi poboljšali uslove rada poštarima i kvalitet usluge građanima. To je ukupno oko 300 pošta, za šta ćemo izdvojiti oko četiri miliona evra iz sopstvenih sredstava", rekao je Krkobabić.

On je dodao da je Pošta uvek na usluzi građanima i privredi, sa razliku od banaka koje u trci za profitom biraju samo tržišno atraktivne zone.

"Tako, u 16 opština u Srbiji nema nijedne banke. Ne mogu da zarade, pa odlaze. Ali, tu smo mi, tu je Pošta Srbije, gde god su građani Srbije, biće i Pošta", rekao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, neto dobit Pošte Srbije u prvih pet meseci ove godine iznosila je 1,5 milijardi dinara, što je za 50 odsto bolji rezultat nego u istom periodu rekordne 2014. godine.

Krkobabić je najavio da će za nekoliko dana Pošta početi menjačke poslove, kao i intenzivnije pružanje konkurentnih integrisano-logističkih usluga.

Na objektu pošte u Lozoviku, gde živi oko 5.000 stanovnika, obavljeni su opsežni radovi adaptacije i detaljno preuređenje enterijera.

Novi poslovni nameštaj, moderna računarska oprema i tri šaltera povezana su u jedinstveni informatički sistem Pošte Srbije.

Sve tradicionalne i savremene poštanske usluge su meštanima Lozovika dostupne na tri šaltera, dok su dva poštara zadužena za dostavu.

"Bićemo brzi i efikasni i, što je najvažnije, bićemo jeftini“, poručio je Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: