Proneverio milione, kažnjen hiljadama

Pirot -- Povereništvo SNS u Pirotu objavilo je presudu kojom se predsednik opštine Pirot Vladan Vasić proglašava krivim zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava.

Izvor: Beta
Podeli

On je proglašen krivim za zloupotrebe u 2011. godini u iznosu od oko 40 miliona dinara, za šta je novčano kažnjen sa 50.000 dinara.

Šef Odborničke grupe SNS-a u SO Pirot Boban Ranđelović je na konferenciji za novinare pročitao presudu Prekršajnog suda u Pirotu iz avgusta prošle godine kojom se okrivljuje predsednik opštine iz lokalne "Koalicije za Pirot".

Ranđelović je napomenuo da je predsednik Opštine u 2011. godini isplaćivao plate zaposlenima u opštini po osnovu uvećanih koeficijenata, isplaćivao pomoć zaposlenima suprotno odredbama Aneksa posebnog kolektivnog ugovora za državne organe, kao i da je plaćao usluge za informisanje i za projekte udruženjima građana, pri čemu u potpunosti nije bio sproveden postupak javnih nabavki.

"Sve ovo ukazuje na to da su sredstva građana Pirota nepravilno trošena i da nisu sprovođene javne nabavke u skladu sa zakonom. Pozivam predsednika opštine da podnese ostavku", rekao je on.

Poslanik SNS-a i odbornik u SO Pirot Radmilo Kostić kaže da su ova sredstava građana potrošena nenamenski.

"Za nas je pitanje zašto se predsedniku opštine Pirot sudilo u Beloj Palanci a ne u Pirotu. Da li je ovo privilegovan status jednog čoveka u gradu", pita Kostić.

Načelnik Pirotskog upravnog okruga Dimitrije Vidanović kaže da Povereništvo SNS-a stalno ukazuje na nepravilnosti i zloupotrebe u opštini Pirot.

"Epilog te priče polako izlazi na videlo. To je ova presuda. Očekujemo i verujemo u pravosudne organe u Pirotu i Srbiji da će raditi svoj posao nepristrasno u interesu građana" rekao je Vidanović.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić nije želeo posebno da komentariše izjave članova Povereništva SNS-a, rekavši kratko da se na stranačkim konferencijama za novinare se ne komentarišu presude Suda

“Ovakve prekršaje imaju gotovo svi gradonačelnici ili predsednici opština u Srbiji gde je Državna revizorska institucija (DRI) 2011. godine kontrolisala poslovanje i trošenje budžetskih para”, rekao je Vasić.

strana 1 od 204 idi na stranu