Islamistička grupa hakovala sajt novosadske firme

Sajt jedne novosadske firme hakovan je od grupa koja se predstavlja kao "Fallaga team" - tunižanski islamistički hakeri.

Izvor: B92

Nedelja, 28.06.2015.

13:00

Default images

Oni su na sajtu firme koji se nalazi na adresi webconnectionteam.com uz postavljeni video ostavili i poruku: "Ne brinite, ovo je samo poruka i možete je ukloniti. Vaš sajt je oštećen jer želimo da pokažemo šta je stvaran svetu. Ovo je pravi terorizam".

U video porici se vide fotografije i snimci američkih vojnika u Avganistanu, Iraku, kao i snimci stradalih u zemljama Bliskog istoka.

Niko Pilipović, vlasnik firme, ispričao je za B92 da je sajt hakovan u subotu, dan nakon terorističkog napada u turističkom centru Sus u Tunisu. On kaže i da je sajt hostovan kod jednog domaćeg provajdera.

Kako se navodi na sajtu cjlab.memri.org,"Fallaga Time" se predstavljaju kao tunižanski islamistički hakeri. Poznato je da su ranije već hakovali francuske i izraelske sajtove.
Foto: cjlab.memri.org
Srpski sajtovi česta su meta albanskih hakera, ali do sada nije poznat slučaj da neki sajt iz Srbije bude hakovan od strane hakera koji se predstavljaju kao islamistički.

Prema navodima cjlab.memri.org, ova grupa ranije je na svojoj fejsbuk stranici navela da se protivi sekularizmu i ateizmu, ali da neće biti "produžena ruka" Islamskoj državi.

Na jednoj od video poruka koje su postavljena na fejsbuk strani vidi se mladić skrivenog lica koji govori o ideologiji i ciljevima gupe "Fallaga tim". U video poruci se navodi da nema mesta za sekularizam u islamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: