Islamistička grupa hakovala sajt novosadske firme

Sajt jedne novosadske firme hakovan je od grupa koja se predstavlja kao "Fallaga team" - tunižanski islamistički hakeri.

Izvor: B92
Podeli

Oni su na sajtu firme koji se nalazi na adresi webconnectionteam.com uz postavljeni video ostavili i poruku: "Ne brinite, ovo je samo poruka i možete je ukloniti. Vaš sajt je oštećen jer želimo da pokažemo šta je stvaran svetu. Ovo je pravi terorizam".

U video porici se vide fotografije i snimci američkih vojnika u Avganistanu, Iraku, kao i snimci stradalih u zemljama Bliskog istoka.

Niko Pilipović, vlasnik firme, ispričao je za B92 da je sajt hakovan u subotu, dan nakon terorističkog napada u turističkom centru Sus u Tunisu. On kaže i da je sajt hostovan kod jednog domaćeg provajdera.

Kako se navodi na sajtu cjlab.memri.org,"Fallaga Time" se predstavljaju kao tunižanski islamistički hakeri. Poznato je da su ranije već hakovali francuske i izraelske sajtove.

Srpski sajtovi česta su meta albanskih hakera, ali do sada nije poznat slučaj da neki sajt iz Srbije bude hakovan od strane hakera koji se predstavljaju kao islamistički.

Prema navodima cjlab.memri.org, ova grupa ranije je na svojoj fejsbuk stranici navela da se protivi sekularizmu i ateizmu, ali da neće biti "produžena ruka" Islamskoj državi.

Na jednoj od video poruka koje su postavljena na fejsbuk strani vidi se mladić skrivenog lica koji govori o ideologiji i ciljevima gupe "Fallaga tim". U video poruci se navodi da nema mesta za sekularizam u islamu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 148 idi na stranu