SPC objavila "sumnjivu" fotografiju iz muzeja

Beograd -- SPC je objavila fotografiju iz Muzeja Nikole Tesle za koju tvrdi da najbolje svedoči o razlozima za premeštanje urne sa ostacima čuvenog naučnika.

Izvor: Beta
Podeli

"O tačnosti reči i potpunoj umešnosti predloga Njegove Svetosti Patrijarha i mnogobrojnih uglednih ličnosti najbolje svedoči slika u prilogu. Komentar nije potreban", navodi se u saopštenju koje je potpisao mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

Na fotografiji se vide četiri mlade osobe koje sede u "turskom sedu" na prostirci na podu blizu urne.

Kako se navodi u saopštenju, vest da je predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio da je preseljenje urne Nikole Tesle tražila SPC i da je u pitanju inicijativa patrijarha Irineja zbog satanističkih obreda u muzeju, "kod mnogih je izazvala nevericu, a kod nekih i podsmeh".

Pročitajte još:

Mitropolit Porfirije izrazio je uverenje da bi se većina ljudi složila da posmrtni ostaci ne treba da budu pohranjeni u muzeju.

“Pogotovo ako se radi o Nikoli Tesli, krštenoj duši, sinu pravoslavnog sveštenika, sestriću pravoslavnog mitropolita, sahranjenog posle pravoslavnog opela koje su služili pravoslavni sveštenici protjerej Dušan Šukuletović i protojerej Milan Mrvicin”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, mitropolit Porfirije tvrdi da je telo Nikole Tesle kremirano po želji njegovog sestrića Save Kosanovića i da u naučnikovoj zaostavštini "nikada nije pronađeno ništa što bi moglo da uputi da je kremacija bila njegova želja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 215 idi na stranu