Stefanović: Novi dokazi u slučaju Bitići

Beograd -- U istrazi o ubistvu braće Bitići napravljen je značajan napredak i sada imamo neke nove dokaze, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Stefanović je dodao da očekuje da će taj slučaj biti rasvetljen.

On je precizirao da novi dokazi ukazuju da je bilo još osoba na mestu gde je izvršen zločin kao i da su ti dokazi proistekli iz baza mobilne telefonije i listinga telefona.

“Imamo neke nove dokaze koji su proistekli iz baza mobilne telefonije. I listinga koji ukazuju da su postojala jos neka dodatne lioca na licu mesta gde je izvrsen ovaj zlocin, kao i cinjenice da nije uradjeno vestacenje celokupnog naoružanja koje je bilo u upotrebi 1999. kod nekih od osumnjicenih, a zrno u telu je postojalo. Tako da smo došli u posed tog naoruzanja i vestacenje se radi”, naveo je ministar Stefanović.

Brat ubijenih, Fatos Bitići, u izjavi za srpsko izdanje Newsweek-a tvrdi da je dokaze o odgovornima za ovaj zločin predao Tužilaštvu za ratne zločine i Aleksandru Vučiću u vreme kada je bio prvi potrpredsednik Vlade.

Fatos Bitići za Newsweek

"Dao sam mu dokaze da je Goran Radosavljević Guri to naredio. Jedan svedok je bio zajedno sa gurijem kada je on razgovarao s nekim preko telefona i čuo kada je naredio svojim ljudim u Petrovom selu da likvidiraju moja braću... Taj svedok živi u jednoj evropskoj zemlji. Ima i drugih svedoka, ali oni se plaše i neće da pričaju."

Braća Bitići , američki dražavljani poreklom iz Prizrena, na Kosovu su bili pripadnici takozvane Atlantske brigade OVK.

Uhapšeni su na adminstrativnoj granici sa Srbijom i iz zatvora u Prokuplju prebačeni su u Bazu posebnih jedinica policije u Petrovom selu, gde su i ubijeni.

Američki kongres usvojio je nedavno rezoluciju kojim poziva Vladu Srbije i Tužilaštvo za ratne zločine da reše ovaj slučaj i kazne odgovorne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 148 idi na stranu