"Neprihvatljivo bombardovanje civilnih oblasti"

Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura osudio je bombardovanje civilnih oblasti koje izvode vladine vazduhoplovne snage, jer je to "potpuno neprihvatljivo".

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2015.

23:13

Default images

De Mistura se oglasio nakon što je više od 140 ljudi poginulo u samo jednom danu žestokog bombardovanja.

"Izveštaji o vazdušnim napadima sirijskih helikoptera na civilne oblasti u Al-Šaru, predgrađu Alepa, zaslužuje najoštriju međunarodnu osudu. Korišćenje barel bombi mora da bude zaustavljeno", naveo je De Mistura.

On je dodao da svi dokazi ukazuju da je velika većina civila poginula baš zbog korišćenja takve vrste oružja, prenela je agencija AFP.

"Potpuno je neprihvatljivo da sirijske vazduhoplovne snage napadaju sopstvenu teritoriju i ubijaju sopstvene građane", naveo je De Mistura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: