Ponovo sukobi u Ukrajini, poginula tri vojnika

Tri ukrajinska vojnika i dva civila poginula su tokom poslednja 24 časa u istočnoj Ukrajini gde su se pojačale borbe na frontu, saopštile su ukrajinske vlasti.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2015.

20:03

Default images
Foto: Beta/AP

Dva vojnika su poginula danas, a jedan je ranjen u sukobu kod mesta Marinka koje je pod kontrolom ukrajinskih snaga, 30 kilometara od Donjecka, izjavio je Frans presu portparol Vojske Evgen Silkin.

U susednom Luganjsku je poginuo jedan vojnik u sukobu kod Debalceva, strateškog čvorišta koje je pod kontrolom proruskih separatista od uvođenja primirja polovinom februara.

U Luganjsku su poginula dva civila koja su nagazila na minu na jednom putu.

Stanje u istočnoj Ukrajini je poslednjih dana veoma nestabilno, ocenio je u petak u Kijevu šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer i dodao da treba učiniti sve da ne bi došlo do još većeg pogoršanja stanja.

Nemački ministar je pozvao na "upotrebu svih sredstava da mbi se izbeglo dalje pogoršanje stanja" na istoku Ukrajine gde je od aprila 2014. godine u ratu ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika poginulo 6.300 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: