Održana treća Olimpijada iz ruskog jezika

U Ruskom domu u Beogradu svečano su dodeljene nagrade pobednicima Olimpijade iz ruskog jezika, koja se treću godinu zaredom održava uz podršku kompanije NIS.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2015.

20:29

Default images
Ruski Dom / Facebook

Na svečanoj akademiji proglašeni su najuspešniji takmičari u četiri kategorije u ukupnom plasmanu.

Bronzanu statuu Energije znanja osvojila je Anastasija Jablanović iz Devete gimnazije “Mihailo Petrović Alas” iz Beograda, dok je srebrnu statuu ponela Ružica Malbaša iz OŠ “Ruža Đurđević Crna” iz Čortanovaca.

Pobednik Olimpijade iz ruskog jezika i dobitnik Zlatne statue Energije znanja je Danka Radovanović iz Gimnazije u Lazarevcu.

Domaćin ovogodišnje Olimpijade je Ruski dom, a organizatori Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kompanija NIS, Slavističko društvo Srbije i Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj.

Na ovogodišnjoj Olimpijadi učestvovalo je 1.083 učenika iz 148 škola iz 78 gradova Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Svečanoj dodeli prisustvovali su zamenik generalnog direktora NIS-a Andrej Šibanov, menadžer NIS-a za saradnju sa univerzitetima dr Snežana Lakićević, predstavnici Ministarstva prosvete, Grada Beograda, Ruske ambasade i direktorka Ruskog doma Nadežda Kušenkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: