Obeležen Dan policije FOTO

Ministar i direktor policije položili su vence na spomen obeležja u Beogradu povodom obeležavanja Dana Ministarstva, slave i Dana policije.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2015.

14:04

Default images
Foto: Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je položio venac na spomen - ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću, a direktor policije Milorad Veljović je kod beogradske Čukur česme, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mestu.
Foto: Tanjug
Prethodno, slava Ministarstva - Trojice, obeležena je svečanim sečenjem kolača u kabinetu ministra unutrašnjih poslova, a za ostvarene rezultate u 2014. godini, Stefanović je nagradio 15 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pištoljima.
Foto: Tanjug
Istakavši da je Ministarstvo od prošlogodišnjeg obeležavanja Dana policije kompaktnije i složnije, Stefanović izrazio je uverenje da će to biti tendencija i u narednom periodu i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova biti poznato po efikasnosti i dobrim ljudima koji u njemu rade.

"Ljudi koji su danas primili priznanja dobili su ih za ozbiljna zalaganja u prethodnom periodu. U skladu sa reformama koje sprovodimo, trudićemo se da istaknemo najbolje, a time i damo podstrek drugima da ovakvu vrstu priznanja zasluže", rekao je ministar policije.
Foto: Tanjug
On se zahvalio direktoru policije Veljoviću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na posvećenosti i uloženim naporima u radu, a u ime nagrađenih, načelnik Uprave za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata Milan Glišović zahvalio je na priznanjima, istakavši da su ona plod zajedničkog truda svih pripadnika Ministarstva.

"Nagrade pripadaju svim zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji su zajedno sa nama uspešno izvršavali postavljene zadatke. U narednom periodu radićemo kvalitetnije", rekao je Glišović, ukazavši da je policija odlučna da se beskompromisno bori protiv terorizma, organizovanog i svih drugih vidova kriminala.
Foto: Tanjug
Stefanović je posthumno dodelio plakete porodicama nastradalih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Stevanu Sinđeliću i Damiru Grubaču.
U nastavnom centru Makiš svečanosti povodom obeležavanja Dana policije prisustvovao je i srpski premijer Aleksandar Vučić.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: