Pajtić: Voleo bih Jankovića u DS-u

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da bi rado video ombudsmana Sašu Jankovića u redovima DS ukoliko on pokaže političke ambicije.

Izvor: B92

Subota, 23.05.2015.

00:08

Default images
Foto: Beta, AP

"Kao Zaštitnik građana, Janković nije stranačka ličnost i ne može biti član stranke. Razgovarao sam sa njim samo jednom u životu i stekao sam pozitivan utisak. Ako bi nakon prestanka funkcije izrazio želju da bude član DS, ja bih takvog čoveka rado video u našim redovima", rekao je Pajtić za list "Danas".

Govoreći o predlogu Borislava Stefanovića o novom programu DS koji bi bio zasnovan na naglašenoj politici jednakosti, solidarnosti, socijalne pravde i pomoći najugroženijima, Pajtić je izrazio očekivanje da je Stefanovićev dokument doneti "još neke ideje koje bi za DS bile korisne".

"U ovom trenutku programske predloge priprema i Dragoljub Mićunović, vlada u senci je pripremila programske osnove, a predloge imaju i Balša Božović i Branimir Kuzmanović. Postojanje većeg broja predloga omogućiće da se predizborni dokument iskristališe u zaista kvalitetnu platformu uoči lokalnih izbora", naveo je predsednik DS.

Pročitajte još: Pajtić je u intervjuu za list “Danas” takođe izjavio da će se ta stranka vratiti na vlast u Srbiji mnogo ranije nego što to većina ljudi očekuje.

Ubrzo su povom te izjave reagovali i iz SNS-a u čijem saopštenju se navodi da je Pajtić "politički genije" i "da će ga čuvati kao malo vode na dlanu".

Upitan da li će odustati od kandidature za predsednika Vlade Vojvodine, Pajtić je rekao da je pokrajinska administracija "razvlašćena" i da su joj "praktično svi resursi oduzeti".

"Mi imamo jedan problem a taj problem se nalazi na poziciji predsednika Vlade Srbije i zbog toga je moja ambicija pre svega koncentrisana na to da se na toj poziciji izvrši što brža i što efikasnija smena", istakao je Pajtić.

Upitan da prokomentariše da li platforma o Kosovu, koju je najavio predsednik Tomislav Nikolić, ide u korist evropskih integracija i normalizacije odnosa sa Prištinom, Pajtić je ocenio da je "tragično" što platformu nisu videli predstavnici Vlade Srbije i što im je ona uručena kao završen dokument.

"Država u kojoj Vlada vodi jednu spoljnu politiku, a predsednik države drugu i drugačiju, ne može biti uvažena u svetu niti može biti kredibilan partner. Sigurno je i da činjenica da ni sama Vlada nema stav o platformi Nikolića komplikuje ne samo evropske integracije, nego šalje i vrlo lošu sliku o ljudima koji vode državu, kako u međunarodnoj zajednici tako i među građanima Srbije. Ako u vrhu vlasti nema svesti da o ovom pitanju mora postojati elementarni konsenzus, šta da kaže opozicija", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: