Vučić:Ne plašimo se teških zadataka

Premijer Vučić je u Bundestagu rekao da je Srbija stub stabilnosti u regionu i da bi bilo dobro što pre pokazati evropsku perspektivu onima koji je zaslužuju.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2015.

16:24

Default images
Foto: Beta, AP

Vučić je naveo da je Vlada Srbije uložila mnogo vremena i energije da održi političku i ekonomsku stabilnost.

Nemačko insistiranje da se Srbiji postavljaju najteži zadaci u odnosu na druge zemlje nije nešto uvredljivo, već dobro, jer se, kako je rekao, ne plašimo teškog rada koji donosi ozbiljne rezultate na početku procesa evrointegracija, rekao je Vučić.

Premijer je novinarima kazao da je imao dobre i važne sastanke s predstavnicima vlasti u Nemačkoj, kao i niz neformalnih susreta, te da građani mogu da očekuju otvaranje prvih poglavlja u pregovorima s EU, ali i još veće poštovanje za Srbiju zbog očuvanja političke i ekonomske stabilnosti u zemlji i regionu.

Vučić je, posle sastanaka s predsedavajućim Odbora za evropske poslove u Bundestagu Gunterom Krihbaumom i poslanicima iz CDU/CSU, rekao da je uveren da je Srbija na dobrom putu i da će za taj dobar put u ekonomiji i očuvanju političke stabilnosti imati podršku Nemačke i cele EU.

On je kazao da Nemci poštuju ekonomske reforme u Srbiji, jer podržavaju one koji donose teške mere i ne podnose laka rešenja.

Prema njegovim rečima, danas su predstavnici nemačkih stranaka, inače neretko veoma strogi prema Srbiji, dobro razumeli šta država radi.

"Mi se već odlično poznajemo, i mi i oni znamo šta su naša prava i obaveze. Mislim da smo blizu konačnih rešenja, blizu toga da možemo da kažemo da se pojavio beli dim", rekao je Vučić i dodao da je Srbiji ostalo da pokuša da uradi još nekoliko stvari u narednom periodu.

Premijer je ponovio da je ključno pitanje o kojem se razgovara dijalog s Prištinom i šta u narednom periodu u tom pogledu može da se postigne.

"U skladu sa tim treba gledati njihovo ponašanje", rekao je Vučić i dodao da građani mogu da očekuju otvaranje prvih poglavlja, ali i još veće poštovanje za Srbiju zbog očuvanja političke i ekonomske stabilnosti u regionu i u zemlji.

Upitan da li poseta Berlinu i jučerašnja poseta Briselu znači političku ofanzivu, Vučić je rekao da je na Srbiji da uradi sve što može i da razgovara sa svima.

Premijer je rekao da nemačka insistiranja da se Srbiji postavljaju najteže stvari koje mora da obavi za razliku od drugih zemalja, nije nešto što je uvredljivo, već dobro, jer se, kako je rekao, teškog rada i ozbiljnih rezultata na početku procesa evrointegracija ne plašimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: