Rama novi ambasador Albanije u MKD

Skoplje -- Diplomata i direktor Direkcije za balkanski region u albanskom Ministarstvu za spoljne poslove Baškim Rama imenovan je za novog ambsadora Albanije u Makedoniji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Rama ima bogatu diplomatsku karijeru. Bio je direktor Akademije za diplomatiju, profesor za međunarodne odnose, geopolitiku, diplomatiju i diplomatske teorije i prakse na nekoliko univerziteta u regionu, a bio je i rektor na Međunarodnom univerzitetu u Strugi.

Baškim Rama je bio ambasador Albanije u Bugarskoj, Nemačkoj i na Kosovu.

Na mesto ambasadora u Makedoniji dolazi na mesto Petrita Bušatija koji je za ambasadora u Skoplju došao u maju 2014. ali je u novembru iste godine preminuo.

Ministarstvo za spoljne poslove je za ambasadora prethodno predložilo Fatosa Reku koji je dobio podršku i od parlamenta i od Komisije za spoljnu politiku, ali je predsednik Albanije Bujar Nišani odbio da potpiše ukaz.

Novi albanski ambasador prema pisanju albanske štampe treba da dođe u Skoplje u naredna dva dana.

Info

Na današnji dan, 1. jun

1198. Vizantijski car Aleksije III Anđeo odobrio je srpskom velikom županu Stefanu Nemanji i njegovom sinu monahu Savi da na ruševinama Hilandariona podignu novi

Razno ponedeljak 1.06. 00:00 Komentara: 0

Obeležen Dan belih traka

Banja Luka -- Na Trgu Krajine u centru Banjaluke grupa građana je obeležila "Dan belih traka" u znak sećanja na stradanje civila u Prijedoru 1992. godine.

Region nedelja 31.05. 23:50 Komentara: 1

"Sakašvili osramotio Gruziju"

Tbilisi -- Sadašnji predsednik Gruzije Georgi Margevelašvili izjavio je da je njegov prethodnik Mihail Sakašvili obrukao Gruziju prihvatajući poziciju guvernera Odese.

Svet nedelja 31.05. 22:56 Komentara: 1
strana 1 od 1355 idi na stranu