"Mogući incidenti na jugu Srbije"

Preševo -- Ne očekujem eskalaciju nasilja, ali je moguće prelivanje incidenata na teritoriju juga Srbije, izjavio je zamenik predsednika opštine Preševo Skender Destani.

Izvor: Danas
Podeli

Destani, koji je i predsednik partije Demokratstke unije doline, ovu ocenu izneo je u razgovoru za "Danas" nakon terorističkog napada u Kumanovu tokom vikenda, u kojem je poginulo 14 napadača i 8 policajaca.

"Premijer Vučić u Srbiji nema problema sa antidržavnom opozicijom, što je po mom mišljenju, problem Makedonije i Nikole Gruevskog", ocenio je Destani.

On smatra da samo neko sa lošim namerama po suživot Albanaca, Srba i Roma može da namerno izazove incident, ali da to sigurno ne želi niko iz Beograda.

Destani kaže da nije u kontaktu ni sa kim od albanskih političara sa Kosova, Makedonije i Tirane od izbijanja krize.

"Svi ćute", kaže on.

"Nema glasa ni iz Skoplja od Alija Ahmetija, niti iz Prištine od Hašima Tačija, a ćute i političari iz Tirane. Ne razumem to ćutanje, jer u pitanju je opasnost koja preti čitavom regionu, pa i opštinama na jugu Srbije koje se naslanjaju na Makedoniju i Kosovo".

Iz Kumanova je u Preševu trenutno oko tri stotine Albanaca, koji su smešteni kod rođaka i prijatelja.

"Od subote mi smo u Preševu pod izvesnom tenzijom i strahom, a kad ovo kažem, podjednako mislim na Albance, Srbe i Rome koji ovde žive", rekao je Destani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1355 idi na stranu