CG:120 studenata se otrovalo hranom

Tivat -- U tivatskom Domu zdravlja zbog simptoma trovanja hranom medicinsku pomoć zatražilo je 120 studenata, učesnika “Mašinijade”.

Izvor: Tanjug
Podeli

Oni su bili smešteni u hotelu "Kamelija" u Donjoj Lastvi.

"Studenti su se za pomoć obratili u ponedeljak sa simptomima trovanja hranom", naveli su iz Doma zdravlja istakavši da su se žalili na visoku temperaturu, mučninu, povraćanje i dijareju, javio je Radio Tivat.

Direktorka Doma zdravlja u Tivtu Snežana Matijević kazala je da su prvi pacijenti primljeni oko 10 sati, a poslednji u ponoć.

Kako je navela, lekarske ekipe tokom celog dana ukazivale su pomoć studentima.

"Pacijenti su primili adekvatnu terapiju i svi se sada osećaju bolje", rekla je Matijević.

Ona je istakla da su, kako bi izašli u susret svima kojima je bila neophodna medicinska pomoć, bili angažovani gotovo svi lekari i medicinsko osoblje, koji su radili i prekovremeno.

O slučaju trovanja obavešten je Institut za javno zdravlje u Podgorici čija će ekipa uzeti uzorke i pokušati da utvrdi uzrok trovanja, preneo je podgorički portal CdM.

Region

Obeležen Dan belih traka

Banja Luka -- Na Trgu Krajine u centru Banjaluke grupa građana je obeležila "Dan belih traka" u znak sećanja na stradanje civila u Prijedoru 1992. godine.

Region nedelja 31.05. 23:50 Komentara: 1

Josipović osniva novu stranku

Zagreb -- U Zagrebu je počela osnivačka skupština nove političke stranke "Naprijed Hrvatska-progresivni savez": Među osnivačima je bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović

Region nedelja 31.05. 13:33 Komentara: 4
strana 1 od 117 idi na stranu