Oboren bombarder u Jemenu

Jedan marokanski vojni avion, koji je učestvovao u akciji bombardovanja jemenskih pobunjenika, nestao je zajedno sa pilotom, saopšteno je u Maroku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.05.2015.

12:35

Default images

Jemenski pobinjenički Huti su, u međuvremenu, saopštili da su oni oborili avion.

Kontakt sa avionom F-16 i pilotom izgubljen je u nedelju, a drugi avion koji je leteo u formaciji, nije bio u mogućnosti da vidi da li je pilot iskočio, navodi se u saopštenju marokanske vojske, koje prenela novinska agencija MAP.

Istraga je u toku, a predstavnik Saudijske Arabije, koji je želeo da bude anoniman, naveo je da pokušavaju da odrede tačno gde je avion pao, dodajući da je sigurno da je to teritorija Jemena, prenosi AFP.

To je prvi avion koalicije koju predvodi Saudijska Arabija, čiji je nestanak prijavljen, od 26. marta, kada je počelo bombardovanje Jemena.

Prema marokanskim izveštajima, Saudijska Arabija je rasporedila eskadrile od po šest avona F 16 za operaciju bombardovanja. Saudijska Arabija je blizak saveznik Maroka i veliki donator.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: