Policija objavila slike terorista

Skoplje -- Makedonska policija objavila je snimak sačinjen od fotografija terorista privedenih u policijsku stanicu nakon hapšenja u žestokom okršaju u Kumanovu.

Izvor: B92
Podeli

Sud u Skoplju odredio je pritvor do 30 dana za 30 pripadnika terorističke organizacije koji su juče uhapšeni nakon dvodnevnog pružanja otpora pripadnicima policije.

Od 30 uhapšenih terorista 18 su sa Kosova, dvojica su makedonski građani sa boravkom na Kosovu, devetorica su državljani Makedonije i jedan je albanski državljanin sa boravkom u Nemačkoj.

Većina njih je izjavila da su u Makedoniju ušli ilegalno.

Dvadeset i tri osobe osumnjičene su da su počinili krivična dela teroristička pretnja ustavnom poretku i bezbednosti, udruživanje radi neprijateljske delatnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih supstanci.

Sedmorica su osumnjičeni za krivična dela teroristička pretnja ustavnom poretku i bezbednosti i udruživanje radi neprijateljske delatnosti, saopštio je skopljanski sud.

Podsetimo, obračun u Kumanovu je trajao dva dana, ubijeno je 14 terorista, a stradalo je osam pripadnika policijskih snaga. Među stradalim policajac je i jedan Srbin.

U kumanovskom naselju Divo danas je mirno, a posle bitke ostao je garež, čaure, porušene kuće, razbijeni krovovi, izrešetani zidovi, vrata i prozori.

Pročitajte još:

Vođe terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu bili su telohranitelji albanskih političara, a učestvovali su i u borbama na Kosovu i Metohiji, pišu makedonski mediji.

Snimak akcije hapšenja terorista možete pogledati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu