Plaćenici haraju u Kumanovu?

General Armije Makedonije u penziji Ilija Nikolovski izjavio je da je moguće da je neko namerno izazvao incident u Kumanovu agažovanjem plaćenika.

Izvor: B92

Nedelja, 10.05.2015.

14:52

Default images
Foto: Beta/AP

Nikolovski je u međuetničkom konfliktu u Makedoniji 2001. godine komandovao Drugim armijskim korpusom.

"Incident u Kumanovu i konflikt neće uspeti. Neće uspeti zato što je strategijski interes Albanaca i u Makedoniji i na Kosovu i šire da ima mir i stabilnost u regionu, da ne budu dežurni krivci za nestabilnost", kazao je Nikolovski za „Kanal 5“.

Nikolovski je rekao da smatra da naoružanu grupu koja je izazvala sukob u Kumanovu čine plaćenici i da su organizatoru te krize stvari izmakle kontroli. "U ovoj teškoj ekonomskoj krizi u regionu, kada ima plaćenika koji idu u Siriju i Avganistan i druge zemlje lako je da takvi dođu i da dejstvuju u Makedoniji za određenu sumu i da se zatim povuku. Ne znam ko je organizator i ko kontroliše ovu krizu, ali imam utisak da organizator neke stvari nije predvideo i da su mu događaji izmakli kontroli", kazao je Nikolovski.

Nikolovski je rekao da ne želi ni da pomisli da je neko "provalio" policijsku akciju, ali da broj žrtava pokazuje da "neko policajce izložio kao živo meso", kazao je Nikolovski u emisiji uživo na televiziji "Kanal 5", a prenosi internet portal novatv.mk.

U sukobima koji su juče počeli u Kumanovu između pripadnika specijalne policijske jedinice i terorističke grupe po poslednjim podacima je poginulo osam policajaca.

Ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska je rekla kasno sinoć na konferenciji za medije da je dobro naoružana teroristička grupa došla u Makedoniju iz susedne zemlje ali da među teroristima ima i građana Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: