Žandarmerija i PTJ idu ka MKD

U pogranični pojas sa Makedonijom, zbog incidenata u toj zemlji, upućene su dodatne policijske snage.

Izvor: B92

Subota, 09.05.2015.

12:50

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

U popodnevnim časovima ka jugu Srbije pošli su i pripadnici Protivterorističke jedinice (PTJ).

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obavestio je predsednika Vlade Aleksandra Vučića da su na granicu sa Makedonijom upućene dodatne bezbednosne snage kao i da je u Kopnenoj zoni bezbednosti pojačano prisustvo pripadnika Žandarmerije.

Ministar Nebojša Stefanović poručio je danas u bazi Žandarmerije u Ristovcu da policija, posle sukoba u Makedoniji, preduzima sve kako bi se očuvala stabilnost i bezbednost građana, kao i da će svi koji razmišljaju o eventualnim terorističkim napadima na Srbiju biti brzo i efikasno zaustavljeni.

U Kopnenu zonu bezbednosti i granično područje prema Makedoniji upućene su pojačane jedinice Žandarmerije i Protivterorističke jedinice, rekao je Stefanović, a pojačano je i prisustvo granične policije i svih drugih logistički potrebnih policijskih snaga.

Stefanović, koji je ranije danas razgovarao sa ministarkom unutrašnjih poslova Makedonije Gordanom Jankulovskom, rekao je da je čvrsto uveren da će se policijske snage te zemlje izboriti sa terorističkim pretnjama koje sada ugrožavaju njihove građane.

"Moramo da budemo ozbiljni i odgovorni kako bi pokazali svima onima koji razmišljaju o eventualnim terorističkim napadima na teritoriju Srbije da će brzo i efikasno biti zaustavljeni", rekao je Stefanović. On je istakao da se situacija u Makedoniji prati od početka i da je povećana borbena gotovost.

"Nismo dozvolili da nas ovakva situacija iznenadi", rekao je Stefanović.

Vlada Srbije će pratiti mogući izbeglički talas, kako bi pravovremeno reagovala radi smeštaja i prihvata tih ljudi.

Stefanović će, kako je rečeno, sa makedonskom koleginicom biti u kontaktu tokom celog dana i razgovarati o daljoj situaicji. U jutrošnjoj akciji makedonske policije protiv naoružane grupe ljudi u Kumanovu, kako javljaju mediji, poginulo je tri policajca, a više njih povređeno.

Pojedini makedonski i albanski mediji javljaju i ima i civilnih žrtava.

Zbog situacije u Makedoniji, premijer Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 13 sati vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: