Gašić:Uklanjamo sve srušene objekte

Do kraja juna, u svim kasarnama Vojske Srbije biće uklonjeni objekti koji su porušeni u NATO agresiji 1999. godine, najavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.04.2015.

18:30

Default images
Foto: Tanjug

On je posle obilaska strelišta oklopnih jedinica "Bubanj potok" izražio zadovljstvo tempom izvođenja radova na sređivanju tog prostora.

Gašić je pohvalio pripadnike vojske koji su u proteklih mesec i po dana uložili velike napore na raščisćavanju terena od ruševina objekta ali i na saniranju stete od prošlogodisnjih polava.

On je rekao novinarima i da je zahvaljućim naporima inžinjerijskih jednice vojske prostor strelišta, koji je pretpeo štete u prošlogodišnjim majskim poplavama dodatno sređen.

"Do 30. juna ni jedan objekat Vojske Srbije koji je bio porušen u NATO agresiji 1999. a nije raščisćen i uklonjen u našim objektima više neće da postoji", rekao je Gašić.

On je rekao i da je streslište "Bubanj potok" dobro opremljeno dodavsi da je planirano da se u ovoj godini ulože značajna sredstva za izradu stavremenog strelišta na Vojnoj akademiji.

Posle više od dve decenije, krajem aprila prošle godine na strelištu oklopnih jedinica "Bubanj potok" organizovano je prvo pokazno gađanje iz naoruzanja kojim raspolažu tenkovi Vojske Srbije.

Strelište omogućava, kako je tada saopštila Vojska Srbije izvođenjje pripremnih gađanja oklopnih jedinica, nakon kojih se ide na složeniji nivo obučavanja, na poligonu 'Oreaac', koja se izvode na stvarnim daljinama i uz upotrebu bojeve municije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: