"Ne sedajte za volan pod alkoholom"

Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala je učesnike u saobraćaju da za prvomajske praznike poštuju propise i ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.04.2015.

14:06

Default images
freeimages.com

Agencija za bezbednost saobraćaja posebno ističe da je poštovanje propisa, pre svega onih koji se tiču brzine kretanja, preticanja i izvođenja drugih radnji vozilom na putu, preduslov za pravilno i bezbedno učešće u saobraćaju.

Međunarodni praznik rada 1. maj najčešće se praznuje na otvorenom uz konzumiranje velikih količina hrane i alkohola, a svake godine u saobraćajnim nezgodama, koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola, pogine više desetina ljudi, dok više hiljada biva povređeno, ističe se u saopštenju.

"Gde god da se odlučite da provedete praznik, bilo da idete na izlet ili praznik obeležavate u dvorištu kod prijatelja, apelujemo na vas da unapred isplanirate svoj povratak", navodi se u saopštenju te agencije.

Ta agencija je savetovala vozačima da izbegavaju konzumiranje alkohola ukoliko planiraju da voze, da isplaniraju prevoz na vreme, odrede u društvu vozača koji neće piti, već će biti odgovoran da sve odveze kućama ili da pripreme neki drugi plan za prevoz.

"Ako u društvu nema treznog vozača koji će vas odvesti kući, pozovite taksi, prijatelja ili nekog člana porodice da dođe po vas, poštujte ograničenje brzine i druge učesnike u saobraćaju i uvek vežite pojas", navodi se u saopštenju te agencije.

Motociklisti i mopedisti se podsećaju na obavezno nošenje zaštitne opreme, pre svega zaštitne kacige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: