Od Ustava, preko kaskanja, do lifta

Predsednica Skupštine Maja Gojković najavila je formiranje akcionog tima za dijalog o promenama političkog sistema, izmeni izbornog zakona i Ustava Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2015.

16:20

Default images

Neposredno pre toga opozicija je postavljala poslanička pitanja Vladi - u skupštinskom holu, jer deset meseci nema sednice na kojoj to mogu da učine.

Nekoliko dana pošto je predsednik Vlade indirektno najavio izmene Ustava, predsednica parlamenta najavljuje akcioni tim.

"Naša zamisao je da se menjaju izborni zakoni, izbor na pravosudne funkcije, što bi sve rezultiralo predlozima za izmenu Ustava", rekla je Maja Gojković.

Na naše pitanje - zbog čega parlament kaska za Vladom i zašto tu inicijativu nisu izneli i pre Aleksandra Vučića, oštro je reagovao poslanik Zoran Babić.

"Ako neko kaže da kaskam, a samo konji mogu kaskaju, onda mogu da zaključim, bio sam prisutan kada je poslanike i mene lično i sve građane nazivao stokom, da je ovo sada sužavanje, sada smo konji", rekao je Babić.

Ipak, Babić je prihvatio objašnjenje da nam elementarno vaspitanje ne dozvoljava da iznosimo takve zaključke.

"Suzana, ja vas beskrajno cenim i cenim vaš rad, smatraću da je ovo jedno nerazumevanje", rekao je Babić.

Skupštiniski hol, međutim, bio je danas mesto na kojem je opozicija postavljala pitanja Vladi - o aferi helikopter, odgovornosti premijera, ekonomiji, privredi, ali i o aktivnostima ministara Gašića i Vulina.

"Primetio sam da su otvorili lift i magacin, ipak su na kraju sebe upitali da li je to posao jednog ministra", rekao je Pavićević.

Predsednica parlamenta odbacila je tvrdnje da se sednice za postavljanje pitanja Vlade preskaču s namerom.

"Pozivam kolege koje su mnogo duže radile ovo od mene da mi kažu kako se to nameštaju sednice, o tome ću morati da pitam Dulića, Natašu Mićić, Gordanu Čomić, oni su iskusniji od mene", rekla je predsednica parlamenta.

Sednice za postavljanje poslaničkih pitanja poslovnikom su predviđene svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: