Gašić:Na leto čišćenje Generalštaba

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će tokom leta početi raščišćavanje ruševina dela starog Generalštaba, koji je uništen u bombardovanju 1999.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2015.

16:16

Default images
foto: Tanjug

Gašić je rekao novinarima i da se očekuje da će cena radova za rušenje bloka A biti desetostruko manja nego što je iznosila predračunska vrednost u 2010. godini.

"Očekujemo da posle 30. juna krenemo u proces rušenja dela bloka A, a onda ćemo videti šta i kako ćemo raditi sa blokom B", rekao je on.

Gašić je objasnio i da je to neophodno uraditi i zbog bezbednosti građana Beograda i zaposlenih u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane, koji prolaze pored tih objekata.

On je naveo da su sredstva obezbeđena i da je dobijena saglasnost Zavoda za zašstitu spomenika kulture tako da možemo da krenemo u taj posao.

"Mislim da se završava projektna dokumentacija oko radova, a tražimo i predponude zato što je 2010. godine za rušenje bloka A, čini mi se, predračunska vrednost bila tri miliona evra", rekao je on.

Ministar odbrane je dodao i da rukovodstvo Mnistarstva misli da bi taj posao mogao da se uradi sa desetostruko manje para.

Gašić je prethodno danas obišao vojno strelište Bubanj potok na domak Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: