Bilbord u CG:Ruski vojnik gazi NATO

Bar -- Bilbord “zahvalnosti” Ruskoj Federaciji postavljen je u Baru, povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, javljaju podgoričke "Vijesti".

Izvor: vijesti.me
Podeli

"9. maj, Dan pobede - hvala Vam što postojimo“, piše sa obe strane bilborda koji je postavio Mirovni pokret “Ne u rat - Ne u NATO “ ispred zgrada u kojima su smešteni Osnovni sud, osnovni tužilac, političke partije i Opština Bar.

Na plakatu je i georgijevska lenta, tradicionalno rusko znamenje koje se nosi svakog 9. maja, i ruski vojnik u strojevom koraku, a ispod njegovih nogu su nacističke zastave i amblemi NATO-a.

Predsednik Mirovnog pokreta Gojko Raičević saopštio je da je to "samo jedna od planiranih aktivnosti" povodom obeležavanja 70. godišnjice pobede nad fašizmom, čija je centralna svečanost 9. maja u Moskvi.

“Ruski vojnik je simbol mira koji je vladao Evropom sve do agresije NATO-a na Republiku Srpsku i SR Jugoslaviju. U nadi da će pobediti razum i da će svetom zavladati mir, ovo je i podsećanje kako su prošli nacisti i upozorenje kako bi prošli neonacisti i naš skromni poklon sugrađanima ruske nacionalnosti i znak zahvalnosti oslobodiocima”, kazao je Raičević.

On je naglasio da Mirovni pokret, za razliku od aktuelne vlasti koja promoviše ulazak Crne Gore “u okupacione vojne strukture kao što je NATO“, baštini slobodarske vrednosti i tradiciju naroda “sa prostora kome pripadamo”.

"Posebno cenimo presudnu ulogu Rusije u pobedi nad fašizmom u Drugom svetskom ratu“, istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 94 idi na stranu