Ko je napadač iz Zvornika?

Nerdin Ibrić koji je u ponedeljak uveče ubio jednog policajca u Zvorniku, a dvojicu ranio, rođen je i živeo je u mestu Kučić Kula, kod Zvornika.

Izvor: Beta

Utorak, 28.04.2015.

00:07

Default images

Kako piše sarajevski "Dnevni avaz", Nerdin Ibrić je imao godinu dana kada su 1. juna 1992. godine pripadnici Vojske Republike Srpske s pripadnicima zvorničke policije i paravojnih jedinica iz Srbije, odveli i ubili njegovog oca Sejfu i još oko 750 Bošnjaka.

Nerdin Ibrić i njegova majka su bili među prvim Bošnjacima-povratnicima u mesto Kučić Kula koje je, nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma 1995. godine, pripalo Republici Srpskoj.

Nerdin Ibrić je u ponedeljak u 19.00 sati došao automobilom ispred policijske stanice u Zvorniku, pucao iz puške i ubio jednog policajca na vratima.

Potom toga je ušao u stanicu i nastavio da puca, a ranio je još dva policajca.

Ostali policajaci su zapucali prema Ibriću i ubili ga tokom razmene vatre.

Napadač bio naoružan s dve puške i pištoljem.

Domaći i međunarodni zvaničnici osuđuju napad u Zvorniku i pozivaju na saradnju kako bi se sprečilo destabilizovanje Bosne i Hercegovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: