Istraga zbog robe od 2,8 miliona €

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv osmorice osumnjičenih zbog krijumčarenja robe u vrednosti od 2,8 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.04.2015.

20:53

Default images

Oni se terete da su od decembra 2012. do kraja 2014. godine iz Mađarske i Slovačke krijumčarili televizore i drugu tehničku robu.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je naredba o sprovođenju istrage doneta nakon saslušanja protiv Dragana Rosića, Radeta Rosića, Stevana Popovića, Milenka Ranisavljeva, Dragane Milić, Miloša Andrića, Leonarda Hadžimušovića i Esada Planića.

Njih su priveli pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala - Uprava kriminalističke policije, a na teret im se stavlja da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krijumčarenje i zloupotreba službenog položaja.

Prema navodima krivične prijave, sumnja se da su Dragan i Rade Rosić organizovali kriminalnu grupu, koja je krijumčarila tehničku robu preko graničnih prelaza Horgoš i Kelebija, a potom je putem oglasa i ličnih poznanstava prodavali fizičkim licima s teritorije Srbije, preko mreže preprodavaca koju su sami organizovali.

Takođe se sumnja da su carinski službenici Hadžimušović i Planić zloupotrebljavajući službeni položaj omogućili članovima organizovane kriminalne grupe da tehničku robu prenose preko državne granice Srbije bez plaćanja pripadajuće carine i poreza na dodatu vrednost.

Na taj način su osumnjičeni da su oštetili budžet Srbije za iznos veći od 870.000 evra, a za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1.150.000 evra, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: