Pak: Mihajlović napada Nikolića

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković optužila je ministarku građevinarstva, Zoranu Mihajlović za medijske napade na Tomislava Nikolića.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.04.2015.

19:48

Default images
Foto: B92

Pak Stankovićeva je za Radio-televiziju Vojvodine kazala da ministarka Mihajlović "to radi" bez znanja premijera Aleksandra Vučića, "jer je njen cilj pozicija premijera ili predsednika države".

Osim toga, ona je navela da se napad odnosi na medijske napise u vezi sa incidentom kada je prinudno sleteo avionom kojim je Nikolić leteo za Vatikan, ali i na ministarkine izjave povodom odluke šefa države o učešću Vojske Srbije na paradi u Moskvi.

"Kako je moguće da se informacija o prolivanju kafe pojavi u javnosti kad piloti ne smeju da je iznose 72 sata? Ali to je brzo izašlo u javnost. Kome je u interesu i ko je to plasirao? Ako je informacija procurela iz Direktorata, gde je direktor kojeg je postavila ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović?... Građanima je jasno ko stoji iza napada na predsednika Republike sa ciljem da Vlada i predsednik padnu", navela je Nikolićeva savetnica.

Ona je rekla da je cilj te informacije bio da se minimizira incident sa avionom i da se diskredituje predsednik.

Pak Stankovićeva je demantovala informacije da je "falkon" kojim se prevozio predsednik ispravan, navodeći da je taj avion trenutno na remontu u Briselu, "jer se na probnom letu ispostavilo da je u pitanju ozbiljan kvar".

"Gospođa Mihajlović se bavi svim i svačim u ovoj zemlji. Ona preispituje i odluku predsednika o učešću na paradi u Rusiji. Da li jedan ministar to treba da preispituje?", upitala je ona.

Navela je i da je učešće na paradi u Moskvi moralna obaveza Srbije prema Rusiji, te da u tom pogledu neće biti nikakvih reperkusija po proces evrointegracija zemlje.

Savetnica predsednika rekla je i da "ta ministarka nema nijedan rezultat", dok je predsednik Srbije neposredno izabran na izborima.

Pakova je rekla da su mediji odgovorni, jer su morali da provere informacije koje plasiraju, ali, kako je navela, njihova odgovornost nije ključna, jer su "mediji tu samo instrument".

Na pitanje očekuje li reakciju premijera Aleksandra Vučića u tom pogledu, ona je rekla da su premijer i predsednik državnici koji se bave ozbiljnim pitanjima i da ne očekuje da se bave tabloidima.

Pak Stankovićeva je ukazala da već godinu predsednika Nikolića konstantno napadaju tri tabloida, imenujući Blic, Kurir i Alo.

Dodala je da se zbog toga obraćala i Savetu za štampu, ali da taj Savet "donosi odluke na komplikovan način i interesna grupa može da blokira neke odluke".

Savetnica predsednika izjavila je i da će se Nikolić odazvati sudskom pozivu u procesu koji se vodi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, ukoliko takav poziv dobije.

Ona je odbacila bilo kakvu odgovornost predsednika za to što Srbija nema ambasadore u brojnim zemljama, navodeći da odluku o njihovom postavljanju nije mogao doneti jer za to nije dobio predlog iz Vlade Srbije.

"Pitajte Vladu, ne znam zašto nije dobio", rekla je ona, dodajući da je pre mesec dana šef države poručio da očekuje spisak s predlozima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: