Kraj Megatrenda, sad je Džon Nezbit

Odlukom Saveta Megatrend univerziteta od 15. aprila, na osnovu saglasnosti Džona Nezbita, Megatrend univerzitet promenio je ime u "Univerzitet Džon Nezbit".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.04.2015.

14:07

Default images
Foto: Beta

Kako je navedeno, rukovodstvo ove institucije je, s pogledom na novi razvojni koncept ovog univerziteta, odlučilo da novi pravac razvoja obeleži imenom ovog futurologa.

Džon Nezbit je vodeći svetski futurolog i jedan od najvećih mislilaca današnjice. Tvorac je koncepta megatrendovi, kojim je i započeo svetsku debatu o globalizaciji. Već više od trideset godina vodeći je svetski analitičar globalnih trendova.

Svojom knjigom "The Mind Set" ("Mentalni sklop") 2005. godine nagovestio je krizu Evropske unije i globalnu finansijsku krizu, navodi se u saopštenju.

Nezbit je autor 10 knjiga, koje su prodate u 57 zemalja u tiražu od blizu 45 miliona primeraka. Bio je i specijalni savetnik u dve vlade SAD - za vreme predsednika Džona Kenedija i u vreme predsednika Lindona Džonsona.

Dobitnik je 17 počasnih doktorata, među kojima je i počasni doktorat Megatrend univerziteta, i profesor je po pozivu na ovoj instituciji, stoji u saopštenju.

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović podneo je ostavku na mesto rektora Univerziteta nakon što je otkriveno da na Londonskoj školi ekonomije nema njegovog doktorskog rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: