"Inđija slika problema društva"

Predsednik Transparentnost Srbija Vladimir Goati ocenio je da poslednji događaji u Inđiji unose element nasilja u politički život, što je "nedopustivo".

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2015.

16:56

Default images

Goati je u izjavi za agenciju Beta napad na novinara Vladimira Ješića, kao i međusobne optužbe Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke (DS) za nasilje i pretnje odbornicima Skupštine opštine Inđija ocenio kao "vrlo ozbiljnu stvar koja predstavlja sliku problema u društvu".

"Normalno je da ovakva situacija ne doprinosi nikome, unosi jedan element nasilja u politički život koji je tek počeo demokratski da se konsoliduje", rekao je Goati.

On je napad na novinara Vladimira Ješića ocenio kao očiglednu pretnju njegovom bratu, potpredsedniku DS i bivšem predsedniku opštine Inđija Goranu Ješiću.

"Napad na Ješića je ozbiljna situacija. To je očigledna pretnja Goranu Ješiću preko surovog obračuna sa njegovim bratom. Verujem da se u maloj sredini, kao što je Inđija svi znaju i da će policija lako, ako bude htela, ući u trag napadačima", dodao je predsednik Transparentnosti.

Novinar Vladimir Ješić optužio je danas policajce da su ga pritiskali kako bi promenio iskaz o napadu koji je doživeo u Inđiji.

Ješić je u telefonskoj izjavi za agenciju Beta iz policijske stanice u Inđiji kazao da je priveden na saslušanje kako bi ga policajci koji su došli iz Beograda pritiskali da promeni iskaz u kome je za jučerašnji fizički napad optužio nepoznatog muškarca, ali i naveo da iza svega stoji predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Inđiji Vladimir Gak.

Kada je reč o međusobnim optužbama SNS i DS, Goati je istakao da postoji puno elemenata da se sud umeša i utvrdi šta je istina.

"Prosto je jedini način da svi rade svoj posao, ako postoje indicije, policija i tužilaštvo moraju da rade posao, a ne da mi nagađamo ko je šta rekao. Ne treba ostavljati džepove nerešenih pitanja iza sebe", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: