Sad SNS optužuje DS za kidnapovanje

Beograd -- Funkcioner SNS Aleksandar Martinović optužio je Bojana Pajtića i Gorana Ješića da su "kidnapovali" 13 odbornika DS i da ih drže u hotelu "Andrevlje" u Beočinu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Među kidnapovanim odbornicima je petoro koji su potpisali inicijativu za smenu lokalne vlasti u Inđiji, tvrdi Martinović, zbog čega nije održna sednica Skupštine opštine Inđija.

On je na konferenciji za novinare rekao da je inicijativa za smenu opštinskih vlasti danas povučena, ali da SNS od nje neće odustati, te da je uveren da će u narednom periodu biti održana sednica na kojoj će legalnim putem doći do smene aktuelnog rukovodstva.

Prema njegovim rečima, na današnjoj sednici na kojoj je, pored ostalog, trebalo da se odlučuje i o incijativi opozicije za smenu opštinskog rukovodstva iz DS, nisu se pojavili odbornici iz te stranke, ali ni naprednjaci koji, kako je rekao, neće na silu da preuzimaju vlast i daju legitimitet postupcima kojima se služe "siledžije iz DS".

"Odbornici SNS će se pojaviti na sednici kad se budu stvorili uslovi za demokratski, civilizovani, normalni rad", rekao je Martinović i dodao da SNS ima legitimitet da smeni demokrate, jer DS u Inđiji i u još 18 opština i gradova u Vojvodini 2014. nije prešla ni cenzus na republičkim izborima.

SNS je pozvala nadležne organe da reaguju i da one "koji kidnapuju, prebijaju" konačno privedu pravdi, rekao je Martinović i dodao da očekuje da policija do kraja dana omogući "kidnapovanim ljudima da se slobodno kreću".

Martinović je rekao i da je sinoć brat Gorana Ješića, Vladimir, "vršio pritisak" na dva odbonika DS koji su potpisali inicijativu za smenu opštinskog rukovodstva, kao i da je pretučen zamenik predsednika opštine Beočin Milan Čačić, inače funkcioner SNS, koji je krenuo na večeru u hotel "Andrevlje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu