“Veliki Rat’ predstavljen u SAD

Roman “Veliki Rat’ Aleksandra Gatalice predstavljen je američkoj publici u knjižari "Busboys&Poets" u centru Vašingtona.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2015.

20:41

Default images

U organizaciji Kulturnog Kruga Orfelin ovom događaju prisustvovali su i novinari Washinton Post-a, NPR-a, USA Today-a, Voice of America, predstavnici ambasade Srbije, State departmenta i brojna čitalacka publika.

Događaj “Veče sa piscem” je prvi u nizu koje Orfeln planira da organizuje kako bi Vašingtonskoj publici predstavio najznačajnije srpske autore čija dela su prevedena na engleski jezik.

Razgovor sa Gatalicom vodio je ugledni novinar i urednik NPR-a Bob Garfild koji je istakao uspeh i veličinu romana “Veliki Rat” podsećajući pubilku na značaj i dramatične posledice ovog velikog istorijskog trenutka u kolektivnoj svesti Srbije. Razgovor sa autorom završen je brojnim pitanjima publike i prezentacijom retkih istorijskih fotografija koje je pisac prikupio u toku faze istrazivanja građe za roman.

Gatalica je imao slično predstavljanje u Kongresnoj biblioteci u Vašingtonu za uži krug stručne publike, a na inicijativu Kulturnog kruga Orfelin.

Ovim događajem u prestonici SAD-a Orfelin je obeležio godišnjicu ulaska Amerike u Veliki rat koja se odigrala 6. aprila 1917. kao i desetogodišnjicu svog postojanja u Vašingtonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: