Mali: Svi komunalci kod psihologa

Beograd -- Komunalna policija će biti izmenjena iz korena, biće pooštreni konkursi, a svi njeni pripadnici ići će na psihološke testove, najavio gradonačelnik Siniša Mali.

Izvor: B92, Blic
Podeli

Mali je za "Blic" rekao da će tu službu zadesiti "tektonski poremećaji", da će obuka biti organizovana na nov način i biti kvalitetnija, zahtevnija i jača.

"Ne može svako da bude komunalni policajac i to želimo jasno da stavimo do znanja svima", rekao je Mali.

Gradonačelnik je nedavno najavio zapošljavanje još 1.000 komunalnih policajaca u Beogradu, a kako je rekao za "Blic", već je održao seriju sastanaka s načelnikom i nadležnima u komunalnoj policiji, nakon čega je napravljen akcioni plan rada.

"Svesni smo problema koji smo nasledili. Biće promenjen Zakon o komunalnoj policiji, pod hitno smo pooštrili uslove konkursa i to uoči zapošljavanja 1.000 novih komunalnih policajaca. Ne samo da smo pooštrili način zapošljavanja, već će i ovih 311 komunalnih policajaca koji sada rade proći reviziju, njihov rad ćemo detaljno ispitati i oceniti, a biće upućeni i na vanrednu psihološku procenu"; rekao je Mali.

Mali je naveo da su prihvaćene i neke sugestije koje je taj dnevni listi uputio gradskoj upravi, a među njima je i uvođenje kamera u rad.

Ideja je da komunalni policajci snimaju događaje i svoje akcije, "kako ne bi bilo više verzija istog događaja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 205 idi na stranu