"Odgovornost primarno na posadi"

Beograd -- Odgovornost za pad vojnog helikoptera primarno na članovima posade, ali postoje sumnje da deo odgovornosti snose druga vojna i civilna lica.

Izvor: B92
Podeli

Više javno tužilaštvo je navelo da "postoje osnovi sumnje da deo odgovornosti snosi i jedan broj aktivnih pripadnika Vojske Srbije, kao i indicije za eventualnu odgovornost i određenog broja civilnih lica".

Imena vojnih i civilnih lica koja snose eventualnu odgovornost nisu objavljena.

Tužilaštvo je to nazvalo "početnim saznanjima" i navelo da je do njih došlo u prvoj fazi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se dogodila nesreća, na osnovu analiza i mišljenja Komisije za ispitivanje uzroka udesa vojnog vazduhoplova i ostalih pribavljenih isprava i dokumenata vezano za udes vojnog helikoptera.

"Tužilaštvo će sprovesti istražne radnje protiv određenog broja lica u cilju potpunog utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezano za konkretan događaj", navedeno je u saopštenju.

Podaci iz izveštaja biće dostupni javnosti, sa čime su saglasni i Tužilaštvo i Ministarstvo odbrane.

Nalazi obe komisije o padu vojnog helikoptera u kojem je stradalo sedam osoba biće do kraja dana objavljeni na sajtu Ministarstva odbrane.

"Ministarstvo je upravo pokrenulo proceduru za skidanje oznake strogo poverljivo sa svih dokumenata. Nalazi obe komisije biće objavljeni na sajtu Ministarstva odbrane do kraja dana", rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić.

On je dodao i da je uveren da će tužilaštvo u nastavku postupka utvrditi sve činjenice i ustanoviti odgovornost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu