Pilotu nađen alkohol u krvi

Beograd -- U izveštaju Tužilaštva o padu vojnog helikoptera u koji je B92 imao uvid navodi se da su u krvi i urinu pilota Omera Mehića pronađeni tragovi alkohola.

Izvor: B92
Podeli

Obdukcioni nalazi poginulih u nesreći pokazali su da je u krvi pilota bilo 0,68 promila, a 1,30 promila u urinu.

“Odgovornost za udes snosi vođa posade helikoptera HT-48, a da deo odgovornosti snose i drugi pilot (prim.nov. kapetan Milovan Đukarić) i letač tehničar u pilotskoj kabini. Deo odgovornosti snosi komandant 204. vbr zbog propusta u planiranju i organizaciji leta (prim.nov. general Predrag Bandić) zbog propusta u organizaciji i rukovođenju letom. Eventualnu odgovornost kontrolora na aerodromu 'Nikola Tesla' će utvrditi Kontrola leta SiCG na osnovu zahteva komande RV i PVO”, navodi se u izveštaju.

Prethodno je Više javno tužilaštvo saopštilo da je odgovornost za pad vojnog helikoptera primarno na članovima posade, ali da postoje sumnje da deo odgovornosti snose druga vojna i civilna lica.

Takođe, navedeno je da "postoje osnovi sumnje da deo odgovornosti snosi i jedan broj aktivnih pripadnika Vojske Srbije, kao i indicije za eventualnu odgovornost i određenog broja civilnih lica".

Ministar odbrane Bratislav Gašić je najavio da bi u toku dana izveštaji trebalo da se objave na sajtu Ministarstva odbrane.

Vojni helikopter koji je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara pao je 13. marta oko 22.30 nedaleko od beogradskog aerodroma.

U nesreći je poginulo sedam osoba, a posle udesa Vojska Srbije je formirala dve komisije kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 205 idi na stranu