Šešelj zapalio zastavu Hrvatske

Lider SRS Vojislav Šešelj zapalio je zastavu Hrvatske ispred Palate pravde, gde treba da bude nastavljeno suđenje zameniku predsednika SRS Nemanji Šaroviću.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

12:34

Default images
foto: B92

Ispred Palate pravde su se okupile pristalice SRS, kojima je Šešelj održao govor, a prisutne su i veoma jake policijske snage.

Šešelj je taj čin nazvao odgovorom hrvatskim državnim funkcionerima koji ga, kako je naveo, već mesec dana napadaju kao da su "udareni topuzom u glavu".

"Upućujem poruku hrvatskoj ustaškoj državi", rekao je Šešelj i spalio zastavu pred novinarima kojima je davao izjavu i pred nekoliko stotina pristalica koji su ga tom prilikom bodrili.

Lider SRS-a rekao je novinarima da će na suđenju Šaroviću svedočiti da je on dao nalog da se spale zastave i da su oni morali po tom nalogu da postupe.

Iz Višeg javnog tužilaštva je saopšteno da je pokrenut krivični postupak protiv Šešelja zbog paljenja zastave Hrvatske.
foto: B92
Govoreći o odluci žalbenog veća Haškog tribunala da mora da se vrati u pritvor, Šešelj je rekao da je danas primio prevedenu odluku i ponovio da se neće dobrovoljno predati i da ostaje pri svojoj ranijoj odluci.

Upitan da prokomentariše izjavu premijera Aleksandra Vučića da ga neće nasilno hapsiti, Šešelj je upitao kako se to hapsi osim nasilno.
foto: B92
Šešelj je naveo da će pružati pasivni otpor tako da će moći da ga nose "na junačkim rukama".

"Oni dođu da me hapse, ja sednem. Oni dođu sa pendrekom, ja podmetnem leđa i kažem: 'Udri'", rekao je Šešelj i dodao da prilikom hapšenja neće sarađivati.

Režim je, kako je naveo, na mukama kako da ga uhapsi ako ne ode u Hag dobrovoljno, ali da on želi da oni budu na mukama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: