Prosvetari: Vučić nas nije zvao

Predstavnici sindikata koji koji su u štrajku nisu dobili poziv za razgovor od premijera Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je predsednik USPRS Dragan Matijević.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

13:06

Default images
Foto: Beta/Arhiva

Matijević je u izjavi agenciji Beta podsetio da su predstavnici sindikata u štrajku tokom protesta 17. marta zatražili razgovor s premijerom, a da su mu 27. marta uputili i pismo sa tim zahtevom.

Vučić je prošle sedmice izjavio da je spreman da razgovara sa zaposlenima u prosveti koji štrajkuju, ali da prvo želi da vidi da li je moguće da se postigne dogovor.

Na pitanje da li će razgovarati s dva sindakata koji štrajkuju, premijer je odgovorio da smatra da je to obaveza ministra prosvete Srđana Verbića.

"Naravno, uvek ću da razgovaram. Spreman sam uvek da razgovaram sa svakim, i uvek ću biti spreman da prihvatim svaku vrstu izazova i teških pregovora sa bilo kim, kao što sam i do sada činio", naglasio je Vučić.

Matijević je danas rekao da nije bilo novih kontakata s predstavnicima Ministarstva prosvete.

Unija Sindikata Prosvetnih Radnika Srbije (USPRS) organizuje danas u 12. časova skup na Gradskom trgu u Kruševcu, pod nazivom "Veliki javni roditeljski sastanak".

Matijević je najavio da će predstavnici reprezentativnih sindikata u štrajku u ponedeljak, 6. aprila prisustvovati sednici Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje.

On je rekao i da će se, ako nastavnicima opet bude isplaćena umanjena zarada, biti razmatrane mere za radikalizaciju štrajka.

Isplata plate prosvetnim radnicima su 6. i 21. u mesecu.

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije štrajkuju skraćenjem časova od 17. novembra 2014. godine.

Druga dva reprezentativna sindikata - Sindikat obrazovanja Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost", potpisala su u feburaru s Ministarstvom prosvete Poseban kolektivni ugovor i Sporazum o prekidu štrajka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: