Slovenija bez ministra odbrane?

Premijer Slovenije Miro Cerar očekuje da će ministar odbrane Janko Veber do utorka podneti ostavku zbog navoda o zloupotrebi vojne obaveštajne službe.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.03.2015.

23:25

Default images
foto: Tanjug

On je naveo da će u protivnom sam predložiti da bude razrešen dužnosti, objavili su slovenački mediji.

Veber je rekao da je iznenađen jer je radio odgovorno i u skladu sa zakonom i dodao da nema nameru da odstupi sa funkcije, objavio je slovenački portal 24 ur.

"Posle upoznavanja sa svim činjenicama ocenio sam da Janko Veber više ne može da obavlja funkciju ministra odbrane", rekao je premijer posle žalbi da je minstar odbrane zloupotrebljavao Vojnu obaveštajnu službu Slovenije od koje je naručio analizu učinka prodaje slovenačkog Telekoma.

Ceraru nije bilo lako da donese odluku jer su dve koalicione partije NS i SDS najavile da će u protivnom tražiti interpelaciju protiv ministra Vebera.

Kako je pokazala anketa slovenačkog dnevnog lista "Delo" većina slovenačke javnosti je za to da premijer razreši ministra za odbranu Janka Vebera zbog afere Veberkom.

Redovna anketa lista "Delo" je pokazala da su argumenti koje je iznela Komisija za nadzor nad obaveštajnim i bezbednosnim službama bili ubedljiviji od objašnjenja ministra odbrane, tako da bi po mišljenju 42 odsto ispitanika premijer Cerar trebalo da smeni ministra, dok je na Veberovu strano stalo 30 odsto ispitanika.

Kakav će biti rasplet afere Veberkom biće poznato danas posle sastanka koalicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: