"Nekome zasmetao moj govor o NATO"

Premijer Aleksandar Vučić, govoreći o novoj odluci Haškog tribunala, rekao je i da su nekome zasmetale njegove izjave o NATO bombardovanju SRJ 1999. godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

13:08

Default images
Foto: Beta

Vučić je odluke o puštanju, a zatim i vraćanju Vojsilava Šešelja u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, nazvao nemoralnim i dodao da će se Vlada Srbije narednih dana izjasniti povodom zahteva Žalbenog veća da se opozove odluka o puštanju lidera SRS na privremenu slobodu.

"Nisam u situaciji da sakrijem ljutnju na vest zbog nemoralne odluke koju su doneli. Narednih dana izjasnićemo se o tome", kazao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Vučić je rekao da ne misli da je Šešelj tema u ovom slučaju.

"Kada bih sada izgovorio sve što osećam, neko bi pomislio da nisam uspeo da suzdržim bes zbog nemoralnih odluka koje su neki doneli", rekao je Vučić.

Premijer je primetio i da je očigledno da njegov govor povodom obeležavanja godišnjice bombardovanja 24. marta, ispred zgrade Generalštaba, nije naišao na opšte simpatije u svetu.

"Ali ja ne želim da menjam ni svoje srce, ni svoj um, ni svoj obraz. Te hoću da upozirim da moj ponos i moj moral, kao i stabilnost Srbije, nemaju cenu."

Povodom Šešeljeve izjave da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, premijer je rekao da on ima pravo da "menja svoju politiku i svoje ponašanje i da se ponaša odgovorno ili neodgovorno".

Podsetimo, Vučić je, na centralnoj državnoj ceremoniji povodom obeležavanja 16. godišnjice od početka NATO bombardovanja, rekao da od Srbije "niko ne može da traži da zaboravi".

"Mi pamtimo, a svi ostali treba da zapamte - dugačko je naše srpsko pamćenje i nećemo nikada zaboraviti. Ni za jedan od tih 78 dana, ni za jednu žrtvu, ni za jednu tugu nema zaborava", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: