Lubic cepao papire za bolovanje

Nemački pilot Andreas Lubic, koji je sa sobom u smrt odveo 149 ljudi u avionu "Džerman vingsa", krio je depresiju od svojih poslodavaca, kažu istražni organi.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

11:30

Default images
foto: Beta/AP

Istražitelji su među dokumentacijom u njegovoj kući pronašli i nekoliko pocepanih papira na kojima se nalaze uputi za bolovanje, koje je potpisao njegov lekar. Među njima je i jedna doznaka datirana na dan tragedije u Alpima u Francuskoj.

Zasad nije objavljeno iz kog razloga je Lubic trebalo da ide na bolovanje, ali se pretpostavlja da su u pitanju psihički problemi povezani s depresivnim stanjem.

Nemački tužilac je objavio da nisu pronađeni dokazi o "političkim ili religijskim" motivima za njegov čin, kao ni oproštajna poruka.

Nemački kopilot koji je označen kao krivac za pad aviona Džerman vingsa imao je "neku vrstu dijagnoze" u svom medicinskom dosijeu, objavili su nešto ranije zvaničnici.

Kako piše nemački list "Bild", Lubic je proveo 18 meseci na psihijatrijskom posmatranju, a tom prilikom su mu dijagnostifikovane “povremene depresivne epizode".

"Imamo njegovu pilotsku licencu i medicinski dosije, takođe i rezultate redovnog specijalističkog pregleda, ali ne znamo na šta se on odnosi”, naveo je jutros Holger Kasperski. "Bild" navodi da je imao uvid u njegov dosije, posredstvom izvora iz Lufthanze, kompanije koja je vlasnik "Džerman vingsa", i ističe da u njemu stoji da je Lubic imao psihološke problema koji su zahtevali specijalne i stalne medicinske provere.

"Bild" takođe ističe, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je Lubic imao problema u ličnom životu, nakon raskida emotivne veze.

Zvaničnici su objavili u četvrtak da je Lubic namerno oborio avion na letu 4U 9525.

Lubic je živeo s roditeljima u nemačkom gradu Montabaur, ali je i iznajmljivao stan u Dizeldorfu, kuda se i uputio u utorak ujutru.

U letački klub se učlanio veoma mlad kako bi ostvario svoj dečački san o letenju, navodi LPC klub na svom sajtu.

“On je ostvario svoj san, san koji je platio svojim životom”, dodaju iz kluba.

Bio je jedan od pilota najbolje ocenjenih u celom svetu na kvalifikacionim testovima i vrlo brzo nakon završetka obuke počeo je da radi.

Policija je prethodno saopštila da je zabeležila “značajno otkriće” u njegovoj kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: