Pomoravlje: 19 požara za 10 dana

Na teritoriji Pomoravskog okruga od prethodnog vikenda je evidentirano 19 požara na otvorenom i u šumama.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2015.

18:51

Default images
Foto: pixabay.com

Zbog toga je Policijska uprava uputila upozorenje da je zabranjeno paljenje vatre na bilo kom otvorenom prostoru.

"Požarom je ukupno zahvaćeno 120 hektara poljoprivrednog zemljišta i šuma. Gorela su trava, nisko rastinje, biljni otpad i smeće", izjavio je komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Jagodini Saša Ignjatović.

Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, smeća i biljnih ostataka na otvorenom prostoru. Takođe je zabranjeno loženje vatre u šumama, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima.

"Ovih dana je pojačana kontrola inspektora našeg Odelenja za vanredne situacije pa bih apelovao na građane da se, zbog svoje bezbednosti, pridržavaju zakona", rekao je Ignjatović.

Zakon predviđa i kazne od milion dinara za pravna lica, 500.000 dinara za preduzetnike i od 10.000 do 50.000 dinara za fizička lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: