Počuča uhapšen u Ukrajini?

Bivši voditelj i portparol PTJ Radomir Počuča, koji je pristupio proruskim borcima u Ukrajini, navodno je uhapšen u Ukrajini pre dva dana.

Izvor: B92
Podeli

Informacije o Počučinom hapšenju preneo je Dejan Berić, srpski dobrovoljac na ratištu u istočnoj Ukrajini, a kako je naveo, Počuča je uhapšen zbog optužbi za pripremu atentata, diverzantskih akcija, kao i za pripremu ubistva dvojice srpskih državljana.

Berić je naveo da je uhapšen i Vlado Stanić, za koga se sumnja da je Počučin saučesnik. Prema informacijama objavljenim na Berićevom profilu, Počuču i Stanića su uhapsile antimajdanske, proruski orijentisane snage.

Prethodno su se u medijima pojavljivale informacije o navodnom sukobu Počuče i Berića na ratištu u Ukrajini

Protiv Počuče se u Srbiji vodi sudski proces zbog rasne i druge diskriminacije, izbegao je pojavljivanje na sudu u septembru i na svom profilu na Fejsbuku je naveo da ide u Ukrajinu da se bori na strani proruskih jedinica.

Počuču u Srbiji zbog toga verovatno očekuje i novi proces, na osnovu dopuna Krivičnog zakona, koji je usvojen 10. oktobra prošle godine, a koji predviđa kaznu od šest meseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine.

Problemi sa zakonom nisu sprečili bivšeg voditelja da se telefonski uključi u jutarnji program na TV Pink, gde je rekao da će se "vratiti u Srbiju i snositi konsekvence".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 558 idi na stranu