DS i SNS o komunalcima i incidentu

Privođenje aktivista inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" pokazuje da se komunalna policija "pretvorila u lično obezbeđenje Srpske napredne stranke".

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2015.

19:46

Default images

To je izjavio predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović.

"Baš kao i stranka za koju rade, i komunalni policajci smatraju da je zabranjeno iskazivati drugačije mišljenje od onog što misli vođa, kao i da je nedozvoljeno informisati građane i upoznavati ih sa činjenicama", navodi se u saopštenju Božovića.

On je ocenio da su aktivisti uhapšeni zbog toga što su "delili materijal čija se sadržina ne dopada vladajućoj stranci".

"Osim toga što je takvo ponašanje protivzakonito i skandalozno, ono ugrožava osnovna Ustavom garantovana ljudska prava na slobodu govora. Očigledno su, u nedostatku argumenata, nasilje i represija najbolja oružja režima u borbi protiv svih koji drugačije misle", ističe se u saopštenju.

Demokratska stranka "zahteva hitnu ostavku šefa komunalne policije zbog ovog, poslednjeg u nizu, skandala u kom komunalna policija vrši represiju nad građanima", kao i reakciju nadležnih organa, a obratiće se i zaštitniku građana.

"Poslanici i odbornici Demokratske stranke rado će se uključiti u akciju podele ovog propagandnog materijala i biti spremni na sve mere represije koje mogu doći kao posledica toga što se usuđujemo da kažemo da je zakon o Beogradu na vodi loš i da ide na štetu građana Beograda i cele Srbije", dodaje se u saopštenju.

Međutim, tokom dana usledio je odgovor iz Srpske napredne stranke.

Šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić izjavio je da predsednik Gradskog odbora DS Balša Božović ne govori istinu o onome što se desilo aktivistima Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" i da po starom običaju DS izmišlja incidente kako bi nadomestio bezidejnost politike stranke kojoj pripada.

"Lica o kojima je reč nisu bila privedena već samo upozorena da su u prekršaju. Šta više, sami su potpisali zapisnik komunalne policije. Gospodine Božoviću, prestanite da se bavite projekcijama jer je upravo za vreme vlasti DS dolazilo do zloupotreba ovlašćenja gradskih institucija u interesu pojedinaca i grupa", poručio je Jovičić u saopštenju.

"Takođe, želim da podsetim javnost Beograda da su komunalni policajci zaposleni za vreme vladavine Demokratske stranke", dodao je on. Ranije tokom dana aktiviste inicijative "Ne da(vi)mo Beograd", koji se protive projektu "Beograd na vodi", priveli su pripadnici Komunalne policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: