Vučić: Boljitak prvo za prosvetare

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su prosvetni radnici najoštećeniji merama štednje i da će prvi osetiti boljitak po ozdravljenju srpskih finansija.

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2015.

12:30

Default images
Foto: Thinkstock

Kako je rekao, nije planirano dodatno smanjene plata u javnom sektoru.

"Saosećam sa njima, sve su u pravu, ali šta da uradimo? Da srušimo sporazum sa MMF?", rekao je Vučić novinarima, na pitanje o štrajku dela prosvetnih radnika.

Vučić je rekao da javnost treba da se odredi u tome da li hoće da se ruši sporazum sa MMF ili da se poštuje, navodeći da se vlada u dogovoru sa tom finansijskom institucijom bori da sačuva interese naroda koliko je god to moguće.

"Kritikovali ste nas zbog povećanja cena struje, a od 1. aprila nema povećanja struje. Jel nas kritikujete zbog poštovanja sporazuma sa MMF ili nas kritikujete zbog nepoštovanja sporazuma, dogovorite se", rekao je Vučić i istakao da se Vlada Srbije u sporazumu sa MMF bori za ozdravljenje srpske privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: